Tisztelt Vásárlóink!
H-P 10-18 óráig nyitva a Babaklinika.

Babaklinika Bt. Múzeum Krt. 5.
+36(20)3219963
babaklinika@gmail.com
© Babaklinika 2009-2020

A Babaklinika hiteles története, azaz "a régiek velünk vannak"

Hol volt, hol nem volt... egy fuvaros férfi meglátott valahol vidéken egy szép, szorgalmasan hímezgető fiatal lányt. Megtetszett neki a lány mosolya és szépsége, s hamarosan feleségül kérte. Ez a lány volt az édesanyám dédmamája, azaz az én ükmamám, aki később, asszonyként babakészítéssel kezdett foglalkozni, és még Párizsban is járt, hogy alaposan kiismerje, kitanulja ezt a szakmát.

Az első üzlet nem messze innen, a Károly körúton volt, amely aztán a babajavítás fortélyaival együtt generációról generációra öröklődött. Mindig a családunk hölgytagjai vezették a kis üzletet, ők készítették és javították a babákat, macikat. Így édesanyám, Berényi Zsuzsa a negyedik és én, Barta Judit az ötödik generáció vagyok a sorban.

A második világháború után még a régi üzletben kezdte újra a babajavítást a családom, majd 1947-ben államosították a boltot, babajavító szövetkezet lett belőle. Az ötvenes években nagymamám kibérelte ezt a helyiséget, itt a Múzeum körúton és kisiparosként beindította a Babaklinikát. Édesanyám 1982-ben lépett be, én pedig kisfiam születése után, 1989-ben. Ebben a különleges időszakban családunk három generációja élt és dolgozott itt együtt.

A kis üzlet egészen az idei évig nem sokat változott az ötvenes évek óta. Több mint hat évtizedig kísért minket a régi, szinte már múzeumba illő hagyományos pult, a százéves Singer varrógép, melyek mind a múltról meséltek. 2014 januárjában újraálmodtuk a kis üzletet és a Singer varrógépet megtartva, de minden mást lecserélve új színt és varázslatot kapott a bolt.
Igazi varázsvilág várja itt a beteg mackókat, babákat és kis tulajdonosaikat vagy szüleiket, nagyszüleiket. Gondosan bánunk minden hozzánk érkezővel, legyen az egy elromlott kedvencet szorongató vagy egy új játszótársat kereső vevőnk.

Folyamatosan tanulunk, fejlesztjük magunkat hiszen, itt vannak a modern, elemes járó-síró babák, és örömmel jelenthetem, végre tudjuk őket is javítani! Szebbnél-szebb Götz babák ülnek a polcainkon, a mai új anyagtesttel vagy műanyagtesttel, hosszú fésülhető hajjal, gyönyörű ruhákban várják leendő játszótársukat.